لپ تاپ و بیشتر از لپ تاپ

محصولات ایسر V Nitro

0SAM_0768

بررسی سری محصولات ایسر V Nitro، یک تجربه جذاب

 

 

پ‌تاپ‌های سری Nitro ایسر در کنار استفاده از سخت‌افزارهای قدرتمند و بروز که از پس اجرای تمام بازی‌ها و نرم‌افزارهای سنگین و سه‌بعدی بر می‌آیند، از نظر ویژگی‌های ظاهری ازجمله وزن و ضخامت، بسیار خوب عمل کرده‌اند و به نوعی قابل مقایسه با محصولات مالتی‌مدیا و شاید الترابوک‌های بازار هستند. علاوه بر این موارد جنس بدنه، بلنگوهای قدرتمند، ویژگی‌های اتصالاتی کامل، شارژدهی مناسب باتری, در کنار قیمت مناسب از دیگر ویژگی‌های جذاب این محصول بشمار می‌روند.

ایسر با معرفی مدل Black Edition سری Nitro سعی کرد تعریف جدیدی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ را ارایه دهد چرا که تلاش کرد محصولی قدرتمند با جدیدترین سخت‌افزارهای موجود را  در دستگاهی سبک و با ضخامت کم، در قامت یک محصول مالتی‌مدیا قرار دهد. با گذشت زمان و معرفی سخت‌افزارهای جدیدتری این خانواده نیز پرجمعیت شد به طوری که امروزه عبارت Nitro به یک دسته از محصولات گیمینگ ایسر اطلاق می‌شود.

0SAM_0763

هم اکنون با مراجعه به سایت ایسر مشاهده خواهید کرد که بیش از ۲۰ مدل گوناگون در خانواده Nitro قرار دارد. این تنوع مدل‌ها اگرچه سبب شده این محصولات در کانفیگ‌های و قیمت‌های مختلفی که حدودا از قیمت ۹۵۰ دلار شروع شده و تا ۱۵۵۰ دلار ادامه دارند، عرضه شوند اما همین تنوع بیش از حد مدل‌ها، سبب سردرگمی کاربران در هنگام انتخاب مدل مناسب می‌شود البته این سری یک تفاوت عمده با محصولات دیگر برندها دارد چرا که در سایر برندها معمولا تنها مشخصات سخت‌افزاری همچون پردازنده، گرافیک، رم و هارد تغییر می‌کند اما در محصولات Nitro علاوه بر تغییر مشخصات سخت‌افزاری، برخی ویژگی‌های دستگاه اعم از قابلیت‌های ارتقایی دستگاه و سیستم خنک‌کننده محصول هم متفاوت است.

All-Models

محصولات سری Nitro با کد VN7 شناخته می‌شوند در دو دسته کلی ۵۷۱G و ۹۷۱G تولید می‌شوند که به‌ترتیب نشانگر محصولات ۱۵ و ۱۷ اینچی این خانواده هستند که علاوه بر سایز عمده‌ترین تفاوتشان را می‌توان در پردازنده، گرافیک و نمایشگر مشاهده کرد که انواع سخت‌افزارهای استفاده شده در این مدل‌ها به‌همراه نتایج بنچمارک‌های در تصاویر زیر مشخص شده است.

CPU-Bench

GPU-Bench

همانطور که در نمودارهای بالا مشاهده کردید مدل‌های مختلف Nitro از نظر کارایی و قدرت پردازشی با هم تفاوت‌های بسیار دارند به همین دلیل توصیه می‌کنیم اگر بدنبال دستگاهی قدرتمند هستید حتما مدل‌هایی را انتخاب کنید که از پردازنده چهارهسته‌ای Core i7 4720HQ و گرافیک‌های انویدیا GTX960 و GTX860 یا GTX950 استفاده می‌کنند همچنین مدل‌هایی که از پردازنده‌های نسل چهارم استفاده می‌کنند علاوه بر قدرت پردازشی بیشتر در بخش خنک‌کننده هم بدلیل استفاده از دو فن سیستم خنک‌کننده قدرتمندتر و کارآمدتری دارند.

مدل مورد بررسی ما یعنی VN7-571G-76JX یک از محصولات جدید و پایین‌رده این خانواده است که از پردازنده نسل پنجم اینتل Core i7 5500U، گرافیک انویدیا جیفورس GTX850، یک ترابایت هارد هیبریدی با ۸ گیگابایت کش SSD و نمایشگری ۱۵/۶ اینچی با دقت تصویر HD استفاده می‌کند.

0SAM_0765

طراحی و کیفیت ساخت

در اولین برخورد با دستگاه یقینا دقایقی به طراحی، ضخامت و وزن دستگاه خیره خواهید شد و وقتی آن را با توجه به سخت‌افزار قدرتمندش با دیگر محصولات هم رده مقایسه می‌کنید بیش از پیش از طراحی این محصول لذت می‌برید. ایسر سعی کرده با استفاده از شاسی پلاستیکی، وزن و ضخامت Nitro را تا حد ممکن پایین نگه دارد. تقریبا تمام قسمت‌های دستگاه از پلاستیک ساخته شده است و تنها بخشی از لبه بالایی دستگاه و لولا‌های نمایشگر از فلزی براق و نقره‌ای رنگ ساخته شده که جلوه زیبایی به نمای کلی محصول بخشیده است.

0SAM_0721

پلاستیک استفاده شده در این محصول از نوعی پلاستیک مات است که با لمس آن تصور می‌کنید پلاستیکی نرم‌ فضای دستگاه را پوشش داده است و حس خوبی به شما منتقل خواهد شد. پلاستیک استفاده شده در این محصول تا حد قابل قبولی مقاوم بوده و دستگاه در برابر فشارهای وارده تغییر شکل خاصی از خود نشان نمی‌دهد و به دلیل اصطکاک مناسب حس اطمینان خوبی در هنگام جابجا کردن محصول به شما منتقل خواهد شد اما از مهم‌ترین معایب این شاسی هم می‌توان به استعداد بالای آن در جذب چربی و اثر انگشت دست اشاره کرد که رنگ تماما مشکلی بدنه، این ضعف را بیش از پیش نشان خواهد داد.

0SAM_0697

اکثر قسمت‌های بدنه از پلاستیک مات و بدون طرح و بافت بهره می‌برند و تنها پنل محافظ نمایشگر، از بافتی عمودی استفاده می‌کند که لوگو ایسر در کنار آن خودنمایی می‌کند.

محصول برخلاف استفاده از بدنه پلاستیکی کیفیت ساخت بسیار مناسبی دارد.

محصول مورد بررسی ما ابعادی برابر با ۳۹۰×۲۶۰×۲۴ میلی‌متر و وزن ۲/۴ کیلوگرم داشت که برای یک محصول گیمینگ میزان مناسبی بشمار می‌رود. همچنین همانطور که انظار می‌رود این محصول از نظر درگاه‌های اتصالاتی هم کامل بوده چراکه در سمت راست محصول سه درگاه USB 3.0، خروجی تصویری HDMI، پورت شبکه و پورت شارژر قرار گرفته و در بر خلاف سایر محصولات در سمت چپ درایو نوری و قفل کینگستون قابل مشاهده است و در لبه جلویی نیز درگاه کارت خوان در کنار میکروفون دستگاه قرار گرفته است.

0SAM_0713

از نظر ویژگی‌های اتصالاتی اکثر مدل‌های ۱۵ اینچی دیگر خانواده Nitro همین ویژگی‌ها را در خود جای داده‌اند و تنها در برخی مدل‌ها به دلیل قرارگیری حافظه SSD با رابط M2 درایو نوری محصول حذف شده است.

0SAM_0735

 کیبرد دستگاه از کلیدهای جزیره‌ای پلاستیکی با نور پس زمینه قرمز استفاده می‌کند، اکثر کلیدها بجز چهار کلید جهت نما در سایز استاندارد و مناسبی طراحی شدند و فاصله میان کلیدها نیز کافی بنظر می‌رسد. کلیدها از نظر استحکام، میزان فشار و سرعت واکنش‌پذیری مناسب هستند اما بنظر می‌رسد عمق کلیدها اندکی پایین‌تر از مقدار نرمالی است که در سایر محصولات استفاده می‌شود. نور پس زمینه کلیدها را، چراغ‌های LED قرمز رنگ تامین می‌کنند که اگرچه برای تایپ طولانی مدت چندان مناسب نیست اما شباهت این محصول را به سری گیمینگ بیشتر کرده است.

0SAM_0752

در زیر صفحه کلید هم تاچ‌پد یک‌پارچه و صیقلی دستگاه قرار دارد. سطح تاچ‌پد پلاستیکی کاملا صاف بوده اما بر خلاف انتظار انگشتان، حتی پس از استفاده طولانی مدت هم به راحتی روی سطح تاچ‌پد حرکت‌ می‌کردند. تاچ‌پد Nitro بخوبی از دستورات لمسی و چند انگشتی پشتیبانی می‌کند اما در هنگام استفاده از محصول به یک نکته عجیب برخورید کردم آن هم عدم امکان درگ کردن با استفاده از سطح کلی تاچ‌پد است به این معنی که با دوبار لمس و نگه داشتن انگشت روی سطح تاچ‌پد فایل مورد نظر Drag نخواهد شد و شما مجبورید با استفاده از کلیدهای یکپارچه کیبرد فایل مورد نظر خود را نگه داشته و در جای دلخواه رها کنید.

0SAM_0738

با نگاهی به بخش زیرین محصول شاهد دریچه‌های خروجی صدا هستیم که در طرفین دستگاه و متمایل به لبه جلویی قرار دارند. بنابر اطلاعات موجود در سایت رسمی محصول و هم‌چنین برچسب مشخصات، این محصول از چهار اسپیکر استفاده می‌کند که احتمالا دو به دو در کنار یکدیگرقرار گرفته‌اند. با قرار دادن دستگاه روی سطح صاف، حجم و غنای صدای تولید شده توسط اسپیکرها به کمک فناوری دالبی بسیار خوب بنظر می‌رسد و به راحتی یک اتاق را پوشش خواهد داد اما همچون سایر لپ‌تاپ‌ها در این رده خیر چندانی از صدای بیس وجود ندارد.

SAM_0778

نمایشگر

نمایشگر دستگاه مورد بررسی ما جز ضعیف‌ترین مدل‌های این خانواده بشمار می‌رود. نمایشگری ۱۵/۶ اینچی با دقت تصویر HD معادل ۷۶۸×۱۳۶۶ که سبب ایجاد تراکم پیکسلی در حدود ۱۰۰ پیکل در هر اینچ مربع می‌شود این در حالی است که مدل‌های دیگری در این خانواده با دقت تصویر بالاتر Full HD و ۴K وجود دارد که به مراتب کیفیت تصویر بهتری در اختیارتان می‌گذارند.

‌پنل‌های استفاده شده در محصولات Nitro علاوه بر دقت تصویر از نظر کیفیت و میزان روشمایی هم متفاوت هستند. پنل TFT استفاده شده در این مدل ساخت شرکت AU Optronics بوده که از فناوری ComfyView برای بهبود زاویه دید بهره می‌برد اما متاسفانه همچنان در این مدل مشکل زاویه دید بخصوص در زوایای افقی وجود دارد و در برابر دیگر پنل‌های IPS که در محصولات رده بالا و سری گیمینگ استفاده می‌شود بسیار ضعیف‌تر عمل می‌کند.

 نمایشگر این محصول مجهز به روکش مات بوده که با کاهش بازتاب نور محیط به چشم کاربر، امکان استفاده طولانی مدت‌تر از محصول و همچنین استفاده از آن در محیط‌های پرنور را راحت‌تر می‌کند اما به دلیل نوز نچندان بالای نمایشگر نباید توقع استفاده راحت از دستگاه را در محیط‌های بسیار پرنور یا زیر نور مستقیم خورشید را از دستگاه داشته باشید.

در کل کیفیت نمایشگر و دقت رنگ‌های تولید شده در این محصول در سطح خوبی ارزیابی می‌شود ولی برای نمایشگر یک محصول گیمینگ چندان جذاب بنظر نمی‌رسد البته باید به این نکته هم توجه داشت که مدل مورد بررسی ما از ضعیف‌ترین نمایشگر این خانواده استفاده می‌کرد.

سخت‌افزار 

ایسر در مدل‌های جدید خانواده Nitro با کنار هم قرار دادن پردازنده‌های دو هسته‌ای سری کم مصرف نسل پنجم و گرافیک‌های قدرتمند سری GTX انویدیا دست به‌کار عجیبی زده است. مدل‌های قبلی این خانواده همگی از پردازنده‌های قدرتمند چهار‌هسته‌ای اینتل Core i7 استفاده می‌کردند و برای سیستم خنک‌کننده هم از دو فن استفاده می‌شد اما با معرفی پردازنده‌های نسل ۵ اینتل، ایسر هم ترجیح داده از پردازنده‌های کم مصرف این خانواده در محصولات خود استفاده کند. اگرچه پردازنده‌های نسل پنجم اینتل نسبت به مدل‌های نسل قبل در کنار کاهش مصرف انرژی، اندکی قدرت سخت‌افزاری بالاتری دارند اما همچنان قدرت پردازشی پردازنده دو هسته‌ای با توان مصرفی ۱۵ وات با پردازنده چهار هسته‌ای با توان مصرفی ۴۷ وات قابل مقایسه نیست.

کانفیگ‌های مختلف محصولات Nitro نسب به یکدیگر، از نظر قدرت پردازشی تفاوت‌های بسیاری دارند.

در بخش گرافیکی تنوع مدل بیشتری دیده می‌شود و علاوه بر گرافیک‌ نسل ۸ انویدیا، مدل‌های GTX 940 , GTX 950 و GTX 960 حضور دارند و هم چنین یک مدل‌ هم بدون گرافیک مجزا در بین مدل‌های این خانواده قرار دارد.

002

دستگاه ما از پردازنده نسل پنجم اینتل Core i7 5500U، گرافیک انویدیا Geforce GTX 850M، در کنار ۸ گیگابایت رم از نوع DDR3 و یک ترابایت هارد هیبریدی استفاده می‌کند که توانست در تست نرم‌افزار PC MARK HOME امتیاز ۳۲۵۳ را بدست آورد.

پردازنده استفاده شده در این محصول از جدیدترین پردازنده‌های معرفی شده در لپ‌تاپ‌ها از سوی اینتل است که از دو هسته پردازشی واقعی با فرکانس پایه ۲/۴ گیگاهرتز است و در صورت لزوم می‌تواند فرکناس هسته‌های خود را تا ۳ گیگاهرتز هم افزایش دهد. این پردازنده که تنها ۱۵ وات انرژی مصرف می‌کند کمک زیادی به افزایش مدت زمان شارژدهی باتری می‌کند اما به همان نسبت قدرت سخت‌افزاری کم‌تری هم ارایه می‌دهد اما در کل برای اجرای نرم‌افزارهای عادی و حتی بازی‌های سه بعدی قدرت کافی را در خود دارد اما در صورتی که از نرم‌افزارهای سنگین و خصوصا با تحلیل و پردازش داده‌ها سروکار دارید بهتر است سراغ‌ مدل‌های دیگر خانواده Nitro بروید که از پردازنده Core i7 4720HQ استفاده می‌کنند.

001

در بخش گرافیکی‌هم این محصول از گرافیک نسبتا قدرتمند GTX 580M استفاده می‌کند. این پردازشگر گرافیکی به کمک ۴ گیگابایت حافظه اختصاصی از نوع DDR3، تقریبا توان اجرای تمام بازی‌های سه‌بعدی روز را در سطح قابل قبولی دارد و توانست در تست ۳D Mark2013 در بخش Fire Strike که توسط رابط برنامه نویسی DX11 قدرت کارت گرافیکی را می‌سنجد، امتیاز ۲۲۵۲ را کسب کند.

همچنین در بخش بازی‌ها ما دو بازی Tomb Raider و نسخه blacklist بازی splinter cell را روی این محصول نصب کردیم که موفق شد در رزولوشن Full HD و کیفیت Ultra، بازی تام‌رایدر را با میانگین فریم ۵۲ فریم و بازی دیگر را با میانگین فریم ۴۲ اجرا کند که نتایج بسیار خوبی هستند.

 009

همچنین این محصول از یک هارد هیبریدی ۲/۵ اینچی سی‌گیت با سرعت چرخش ۵۴۰۰RPM استفاده می‌کند. این هارد که در خود از ۸ گیگابایت SSD بعنوان کش بهره می‌برد توانست در تست خواندن و نوشتن ترتیبی سرعت ۱۱۵ و ۱۲۰ مگابایت بر ثانیه را بدست آورد که نسبت به هاردهای معمولی سرعت بهتری از خود نشان داد.

0SAM_0741

سیستم خنک‌کننده

کاهش ضخامت و وزن دستگاه اگرچه مزیت‌های فروانی دارد اما در بخش سیستم خنک کننده مشکل‌ساز خواهد بود. مدل‌های خانواد Nitro بسته به مشخصات سخت‌افزاری از یک یا دو فن برای خنک سازی استفاده می‌کنند که عموما مدل‌های جدید که از پردازنده کم مصرف نسل ۵ اینتل استفاده می‌کنند فقط از یک فن بهره می‌برند که هوا را از قسمت زیرین دستگاه مکیده و از قسمت فلزی لبه بالایی در پشت نمایشگر خارج می‌کند در نتیجه حداقل میزان نویز و گرمای خارج شده به کاربر منتقل می‌شود.

012

با اعمال بار پردازشی سنگین به پردازنده و گرافیک بصورت هزمان سرعت چرخش فن‌ طبیعتا افزایش پیدا کرد اما حتی بعد از گذشت چندین دقیقه میزان نویز ایجاد شده توسط سیستم خنک کننده بسیار اندک بود. در این حالت اکثر قسمت‌های دستگاه بخصوص سمت چپ کیبرد که برای بازی بسیار مهم است کاملا خنک بنظر می‌رسدند و تنها نوار فلزی قسمت بالایی کیبرد و اندکی کلیدهای اطراف Enter گرم شدند که باز هم آزار دهنده نبود اما پس از گذشت حدود بیست دقیقه شاهد افزایش بسیار شدید دمای پردازنده و تا حدودی کارت گرافیک بودیم بطوری که دمای هسته‌های پردازنده به حدود ۱۰۳ درجه سانتی‌گراد رسید و این در حالی است که حداکثر دمای مجاز این پردازنده از سوی اینتل، ۱۰۵ درجه سانتی‌گراد ذکر شده است و این دما در محصولات دیگر برندها از حدود ۹۰ درجه سانتی‌گراد تجاوز نمی‌کند اما با این حال در این شرایط هم سیستم‌خنک کننده بسیار عادی عمل کرده و با همان سرعت قبلی به کار خود ادامه می‌دهد.

سیستم خنک‌کننده استفاده شده در این مدل قادر به خنک نگه‌داشتن پردازنده نیست.

البته این تست‌های انجام شده سنگین‌ترین بار پردازشی ممکن را بصورت همزمان روی گرافیک و پردازنده اعمال می‌کند و حتی اجرای سنگین‌ترین باز‌ی‌ها هم این میزان فشار را به گرافیک و پردازنده وارد نخواهد کرد و طبق بررسی که با نصب دو بازی روی این محصول انجام دادیم دمای پردازنده و گرافیک به ترتیب به حداکثر ۹۶ و ۸۵ درجه سانتی‌گراد رسید که اگرچه خیلی هم مناسب نیست اما در مرز خطر قرار ندارد. اما با این حال توصیه می‌کنیم در صورت انتخاب این مدل برای رندرهای طولانی مدت و اجرای بازی به سراغ مدل‌های دیگر این خانواده بروید که از دو فن برای خنک سازی محصول استفاده می‌کنند.

0SAM_0747

 باتری

همانطور که پیش‌تر اشاره شد محصولات خانواده Nitro در دو مدل ۱۵ و ۱۷ اینچی با سخت‌افزارهای گوناگون عرضه می‌شوند اما بر خلاف انتظار همه مدل‌های این خانواده از باتری‌های یکسانی بهره می‌برند.

محصولی ما از باتری سه سلولی لیتیوم یونی، با ظرفیت ۵۲ وات ساعت استفاده می‌کرد. همچنین به دلیل ضخامت پایین دستگاه، باتری این مدل‌ها بصورت داخلی طراحی شده است و دیگر قابلیت جداسازی آن توسط کاربر وجود ندارد. البته باتری داخلی را نمی‌توان یک ضعف دانست چراکه باتری‌های لیتیوم یونی بر خلاف باتری‌های قدیمی اورشارژ نمی‌شوند و پس از تکمیل شدن ظرفیت باتری، فرایند شارژ بصورت خودکار متوقف نمی‌شود هچنین در هنگام فرسوده شدن باتری هم به راحتی می‌توان با بازکردن پنل پشت دستگاه باتری جدید را جایگزین کرد.

اگر مدت زمان شارژدهی باتری برای شما در اولویت است مدل‌های مجهز به پردازنده نسل پنجم ۵۵۰۰U گزینه مناسبی خواهد بود ولی چنانچه به قدرت ‌سخت‌افزاری دستگاه نیاز بیشتری دارید، مدل‌هایی که از پردازنده Core i7 سری HQ در کنار گرافیک‌های GTX استفاده می‌کنند،می‌توانند گزینه بهتری باشند.

باتری ۵۲ وات ساعتی استفاده شده در این محصول با توجه به پردازنده کم مصرف Broadwell شارژدهی مناسبی دارد و می‌تواند در هنگام وبگردی استاندارد با شبکه بی‌سیم تا حدود ۷ ساعت شارژدهی کند که برای یک لپ‌تاپ گیمینگ میزان ایده‌آلی بشمار می‌رود. البته این میزان در وضعیت اجرای بازی‌های سه بعدی یا اعمال بار پردازشی سنگین به کم‌تر از سه ساعت کاهش پیدا می‌کند.

Battery

اما مدت زمان شارژدهی بسته به مشخصات سخت‌افزاری و خصوصا پردازنده و اندازه و دقت تصویر نمایشگر می‌تواند متفاوت باشد، بطور مثال مدت زمان شارژدهی باتری در محصولی که از پردازنده اینتل ۴۷۲۰HQ و نمایشگر ۱۵/۶ اینچی با دقت تصویر ۲۱۶۰×۳۸۴۰ استفاده می‌کند، در حالت وبگردی سه ساعت کاهش پیدا می‌کند در نتیجه اگر میزان طول عمر باتری بیشتر از قدرت سخت‌افزاری برای شما اهمیت دارد توصیه می‌کنیم از مدل‌های مجهز به پردازنده سری U‌ نسل پنجم، مدل مورد نظر خود را انتخاب کنید.

0SAM_0718

جمع بندی

ایسر سعی کرده با تولید یک محصول سبک، نازک، خوش قیمت و البته زیبا، دستگاهی جذاب برای افرادی که نیاز به محصولی قدرتمند دارند و به وزن، اندازه و قدرت حمل دستگاه توجه خاصی دارند، ارایه دهد. سری محصولات Nitro با مشخصات و ویژگی‌های بسیار متنوعی تولید شده‌اند که همین عامل سبب می‌شود در هنگام خرید توجه بیشتری به مشخصات محصول کنید. علاوه بر سایز نمایشگر قدرت سخت‌افزاری محصولات این خانواده هم تفاوت زیادی با یکدیگر دارند که برای انتخاب مدل مناسب خود می‌توانید از جدول‌های مقایسه پردازنده و گرافیک استفاده کنید. اما از این ویژگی‌های که بگذریم این محصول هم چندان بی عیب و نقص نیست و از مهم‌ترین عیب‌های این دستگاه می‌توان به سیستم خنک کننده نچندان قابل اطمینان، زاویه دید محدود نمایشگر و عمق کم کلیدهای کیبرد اشاره کرد. در نهایت اگر به‌دنبال محصولی قدرتمند، زیبا و با وزن و اندازه مناسب هستید این محصول در کنار گزینه‌های دیگری همچون Lenovo Y5070، ASUS G501JW می‌توانند انتخاب‌های مناسبی باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *