لپ تاپ و بیشتر از لپ تاپ

ASUS Zenbook UX31E-C لپ تاپ اسوز زنبوک یو ایکس 31 ای

لپ‌تاپ‌های Zenbook، جزو اولین خانواده‌های الترابوک‌ها هستند که توسط کمپانی ایسوس تولید شده اند. اولین عضو خانواده Zenbook در اکتبر سال 2011 معرفی شد و تولید عمده و عرضه جهانی آن در سال 2012 بود. الترابوک‌ها Zenbook، از اندازه‌های 12 اینچی با شارژدهی بالای باتری و البته کمی تعداد پورت‌ها و اتصالات و فقط با پردازنده‌های گرافیکی آنبورد، تا اندازه‌های 15 اینچی با پردازنده‌های مجزای گرافیکی و درایو نوری تولید و عرضه شده اند. تقریبا تمامی الترابوک‌های Zenbook از پردازنده‌های ولتاژ پایین کمپانی اینتل و پردازنده‌های گرافیکی کمپانی Nvidia استفاده می‌کنند. ایسوس مدل‌های جدید خانواده Zenbook  را با صفحه نمایش لمسی، برای استفاده از امکانات ویندوز 8 در اواخر سال 2012 روانه بازار کرد. بیشتر مدل‌های ساخته شده از این خانواده، برای مقابله با لپ‌تاپ Macbook کمپانی اپل ساخته شده اند. الترابوک UX303LN یکی از آخرین اعضای خانواده Zenbook است که در سال 2014 روانه بازار شد. این الترابوک با سخت‌افزار قوی خود شامل پردازنده Core i7 کمپانی اینتل، هشت گیگابایت حافظه  RAM، یک ترابایت حافظه هارددیسک، دو گیگابایت حافظه پردازنده گرافیک و یک صفحه نمایش +QHD لمسی، مجموعه ای قدرتمند برای استفاده تمام رده های کاربری به حساب می‌آید. با ما در نقد و بررسی این محصول در دیجی کالا همراه باشید.

 

 

 

طراحی و ساخت

ابعاد و وزن الترابوک UX303LN ایسوس، بسیار مناسب و قابل قبول است و دارای تمامی استانداردهای یک الترابوک است. در نگاه اول، ضخامت 18 میلی‌متری و وزن 1.45 کیلوگرمی دستگاه، شما را یاد برادران بزرگ‌تر و گران‌تر آن یعنی UX301 و UX302 می‌اندازد. البته این‌ها در جزئیات با هم فرق‌هایی دارند. روکش ضد خش و مقاوم در برابر ضربه Gorilla Glass در ساخت UX303LN استفاده نشده و شما شاهد یک روکش براق با بدنه فلزی‌ هستید که حلقه های نور در آن نمایان هستند. این لپ‌تاپ در رنگ‌های مشکی، نقره ای و خاکستری قهوه‌ای تولید شده که شاید رنگ‌هایی کسل کننده و مرده محسوب شوند، اما نشان از کیفیت محصول دارند. تمامی بدنه الترابوک UX303LN از آلومینیوم یکپارچه ساخته شده است، پس نمی‌توان ایراد خاصی از کیفیت ساخت و طراحی آن گرفت. مقاومت بدنه در مقابل فشار، خمش و پیچش عالی است. حتی با فشار زیاد هم سطح بدنه به داخل فرو نمی‌رود. حتی صفحه‌نمایش با وجود باریکی و ساختار نازکش، دچار خمیدگی نمی‌شود. لولاها بسیار نرم طراحی شده اند و شما به راحتی می‌توانید با یک دست لپ‌تاپ را باز کنید. متاسفانه، با وجود اینکه لولاها با دقت طراحی شده اند، نمی‌توانند به طور کامل در مقابل لرزش‌ها مقاومت کنند. البته این موضوع زیاد قابل توجه نیست و می‌توان آن را نادیده گرفت. آهن‌رباهای کوچکی نیز در بدنه طراحی شده‌اند که از باز شدن نابهنگام و ناخواسته لپ تاپ جلوگیری می‌کنند.

پورت‌ها و اتصالات

همانند مدل قبلی Zenbook UX32VD، در این مدل نیز از سه پورت USB 3.0 استفاده شده که دو تای آن‌ها در لبه راست و دیگری بر روی لبه چپ قرار دارند. این مدل نیز مانند باقی Zenbook های 13 اینچی فاقد درایو نوری است. تنها تغیری که برای مدل UX303LN نسبت به مدل‌های پیشین اتفاق افتاده است، اضافه شدن پورت Mini-Display است که در کنار پورت HDMI در لبه راست قرار دارد. این به این معنا است که حالا شما می‌توانید تصاویر را با کیفیت 4K استفاده کنید. در عوض پورت VGA از میان پورت‌ها حذف شده است که البته این روزها به ندرت از این پورت استفاده می‌شود. جک 3.5 میلی‌متری و ورودی کابل شارژر نیز بر روی لبه سمت راست قرار گرفته اند. کارت‌خوان دستگاه نیز بر روی لبه سمت چپ تعبیه شده است. بنابراین شما هیچ گونه پورت یا اتصالی در قسمت جلو و عقب دستگاه مشاهده نمی‌کنید. ارتباط بی‌سیم این دستگاه نیز توسط شبکه بی‌سیم Wi-Fi با استاندارد 802.11a/b/g/n و بلوتوث نسل چهارم تامین می‌شود. وبکم HD با دقت 720×1280 تعبیه شده بر روی لبه بالایی قاب صفحه‌نمایش، با وجود نام بزرگی که بر دوش می‌کشد، در جزئیات در حد یک وب‌کم VGA بیشتر عمل نمی‌کند  و در شرایط نوری متوسط، عکس‌های ثبت شده دارای نویز و جزئیات ضعیفی هستند. اما میکروفون تعبیه شده در کنار وبکم، از کیفیت بالایی برخوردار است و شما را تقریبا از استفاده هدست بی‌نیاز می‌کند.

 

کیبورد و تاچ پد

ایسوس از تجربیات قبلی خود و دستگاه‌هایی که امتحان خود را پس داده‌اند استفاده کرده و بر روی این الترابوک خود، کیبورد جزیره‌ای با نور پس زمینه تعبیه کرده است. این کیبورد دارای کلیدهای با کیفیت و استاندارد است که فواصل مناسب آن‌ها تایپ را به عملی لذت بخش تبدیل کرده است. کلیدها به شکل مربعی هستند و اندازه مناسبی دارند. شاید بتوان کوچک بودن کلیدهای جهت نما و کلید Shift سمت چپ را از معایب این کیبورد دانست، اما این موضوع اهمیت زیادی ندارد.

 

 

در پایین کلید Space تاچ‌پد بزرگ و بسیار حساسی قرار گرفته است که از فرمان‌های چند‌لمسی به خوبی پشتیبانی می‌کند. اندازه تاچ‌پد، 10.5×7.0 سانتیمتر است که برای یک لپ تاپ 13 اینچی بسیار مناسب است. فرمان‌هایی مانند بزرگنمایی، اسکرول کردن و جابجایی صفحات بدون تاخیر و به خوبی اجرا می‌شوند. کلیدهای تاچ پد برای حفظ زیبایی درون بدنه آن مخفی شده اند و تنها با یک خط عمودی کوچک بر روی سطح تاچ پد قابل تشخیص هستند. این کلیدها از کیفیت بالایی برخوردار هستند. تنها مشکلی که با آن در هنگام کار با تاچ پد برخورد کردیم، جابجایی نشانگر ماوس در هنگام کلیک کردن بر روی کلیدهای تاچ پد بود که از نظر ما ایراد به حساب نمی‌آید ولی شاید برای کاربرانی که حساسیت زیادی بر روی محصول انتخابی خود دارند، یک مشکل باشد.

صفحه نمایش و بلندگوها

اگر چه صفحات نمایش از دقت تصویر 1080×1920 Full HD تا 1440×2560 در حال حاضر در دسترس هستند، اما ایسوس در الترابوک UX303LN از صفحه‌نمایشی با دقت تصویر 1800×3200 پیکسل، معادل کیفیت +QHD استفاده کرده است که می‌تواند تصاویر بسیار با کیفیتی تولید کند. دقت صفحه‌نمایش بالا است و تصاویر در آن از جزئیات، دقت، و روشنایی خوبی بهره‌مند هستند و شما در هنگام انجام بازی‌های سه‌بعدی، به خوبی این مسئله را مشاهده خواهید کرد. روشنایی صفحه‌نمایش بسیار بالاست و به این خاطر در محیط نور بیرون و تابش مستقیم آفتاب، شما با مشکلی خاصی روبرو نخواهید شد. از طرفی این صفحه‌نمایش لمسی میتواند تا 10 لمس همزمان را پشتیبانی کند که قابلیت استفاده از همه امکانات ویندوز 8 را به کاربر می‌دهد. همان‌طور که گفته شد، اصل وجود Zenbook مقابله با Macbook های شرکت اپل است و یکی از خاصیت‌های لپ‌تاپ‌های اپل صفحه‌نمایش با کیفیت آن‌ها است. به همین علت، ایسوس قصد داشته تا بهترین صفحه‌نمایشی را که می‌تواند، طراحی و تولید کند، که به نظر اکثر کاربران به هدف خود رسیده است. درجه روشنایی این صفحه‌نمایش به 365 NITS می‌رسد که روشنایی بالایی محسوب می‌شود. از طرفی، پنل IPS استفاده شده در ساخت این صفحه‌نمایش، زاویه دید بسیار خوبی به کاربر می‌دهد. رنگ‌ها کاملا زنده هستند و رضایت کاربر را به خوبی جلب می‌کنند.

بلندگوهای داخلی این دستگاه توسط کمپانی مشهور Bang & Olufsen و با تکنولوژی ICEpower ساخته شده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. البته باید توجه داشت که صدای تولید شده توسط این بلندگوها زیاد نیست اما رضایت بخش است. بلندی صدا برای تماشای فیلم در یک اتاق کوچک کافی است اما اگر طرفدار گوش کردن به موسیقی با صدای بلند هستید، بهتر است از بلندگوهای خارجی استفاده کنید.

سخت افراز و باتری

مدل‌ الترابوک UX303 از پردازنده‌ی ولتاژ پایین نسل پنجم Broadwell کمپانی اینتل استفاده می‌کنند. در الترابوک UX303LN – A از پردازنده‌مرکزی Core i7 5500U با فرکانس 2.40GHz استفاده شده که در صورت نیاز می‌تواند با Turbo Boost فرکانس را به 3.00GHz برساند که قدرت پردازشی بالایی محسوب می‌شود. چیپ پردازنده‌مرکزی دارای یک پردازنده‌گرافیکی آنبورد HD Graphics 5500 هم هست. همچنین تمامی مدل‌های Zenbook UX300 از نسل هشتم پردازنده‌های کمپانی NVIDIA استفاده می‌کنند. الترابوک UX303LN – A دارای پردازنده‌گرافیکی GeForce GT 840M با دو گیگابایت حافظه اختصاصی است. حافظه RAM دستگاه نیز هشت گیگابایت است و یک ترابایت حافظه داخلی به صورت هارددیسک نیز فضای کافی را برای ذخیره اطلاعات به شما می‌دهد. این الترابوک، تقریبا برای تمامی رده‌های کاربری کارایی دارد. و می‌توان از آن در همه زمینه‌ها از تماشای فیلم و موسیقی گرفته، تا اجرای بازی و محاسبات سنگین استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *