لپ تاپ و بیشتر از لپ تاپ

نقد و بررسی لنوو Z5170 چهارمین شگفت‌انگیز

SAM_0804

لنوو به‌تازگی مدل جدید Z5170 را از محصولات محبوب خانواده سری Z خود را معرفی کرده است که اگرچه از نظر ظاهری تغییرات چندانی را تجربه نکرده‌اند اما در بخش سخت‌افزاری علاوه بر استفاده از پردازنده نسل پنجم، از گرافیک‌های سری R9 شرکت رقیب استفاده کرده است. اما پیش از همه این موارد ظرافت در طراحی، وزن مناسب، نمایشگر Full HD و از همه مهم‌تر قیمت مناسب سبب خواهد شد بار دیگر این محصول به دستگاهی محبوب و شاید پرفروش‌ در بین کاربران تبدیل شود

 

لنوو در سال‌های گذشته با معرفی محصولات سری آیدیا‌پد خود تعریف جدیدی از قیمت و کارایی را در لپ‌تاپ‌های میان‌رده معرفی کرد. شروع موفقیت چشم‌گیر لنوو در فروش این محصولات مربوط به مدل Z500 بود که با ترکیبی از کارایی، طراحی و قیمت روانه بازار شد، پس از آن نیز با معرفی نسل چهارم پردازنده‌های اینتل مدل Z510 معرفی شده که بزرگترین ضعف مدل قبلی خود یعنی گرمای زیاد دستگاه را به لطف پردازنده جدید برطرف کرد. در ادامه لنوو برای عقب نماندن از روند بازار مدل Z5070 را با نمایشگر Full HD عرضه کرد اما به دلیل استفاده از پردازنده کم مصرف نسل چهارم اینتل، انتخاب این محصول را به تصمیمی دشوار برای علاقه‌مندان کرد. اکنون نیز با معرفی پردازنده‌های نسل پنجم اینتل، آخرین نسل از سری محصولات محبوب Z معرفی شده که اگرچه تغییرات اساسی را تجربه نکرده اما همین تغییرات اندک ایجاد شده بسیار قابل توجه هستند.

همیشه محصولات سری Z لنوو خانواده پرجمعیتی بوده و این‌بار هم لنوو این رویه را پیش گرفته و اگرچه مدت زمان زیادی از عرضه این محصول نمی‌گذرد اما هم‌اکنون در سایت رسمی لنوو حدود ۱۲ مدل وجود دارد که البته چنانچه مدل‌های دیگری که در ایران عرضه شده را به آن اضافه کنیم تنوع بیشتری را خواهد داشت. این تنوع مدل سبب شده قیمت این محصول در بازه بسیار گسترده حدودا ۵۰۰ دلار تا ۱۳۰۰ دلار عرضه شود و کاربر بتواند بر اساس بودجه خود محصول مورد نظر را انتخاب کند. در ادامه می‌توانید تمام مشخصات سخت‌افزاری که در این محصولات استفاده شده است را مشاهده کنید.

ALL-Model

قبل از شروع نقد و بررسی بهتر است نگاهی کوتاه بر مشخصات مدل مورد بررسی ما داشته باشیم. مدل Z5170 که در اختیار ما قرار گرفت در سایت رسمی لنوو وجود ندارد چراکه از نظر گرافیک و نوع پوشش صفحه نمایش با مدل‌های موجود در سایت لنوو همخوانی ندارد.

My-Model

0IMG_20150822_105618

طراحی

طراحی لنوو Z5170 نسبت به مدل‌های قبلی این خانواده، تفاوت چندانی نداشته و به نوعی از همان زبان طراحی بهره می‌برد اما لنوو ترجیح داده اندکی طراحی این محصول را به سمت طراحی با لبه‌های گردشده پیش ببرد و تا حد ممکن با لبه‌های تیز و باریک خداحافظی کند. Z5170 حدود ۲۶×۳۸ سانتی‌متر طول و عرضه دارد، همچنین این محصول ۲/۳ کیلوگرمی در حدود ۲۵ میلی‌متر ضخامت دارد که نشان می‌دهد با یک محصول خوش ساخت و جذاب ۱۵ اینچی مواجه هستیم.

طراحی مدل جدید شباهت زیادی به مدل‌های نسل قبل داشته و همچنان برای بدنه از ترکیب پلاستیک مات و فلز استفاده شده است.

IMG_20150822_102809

لنوو در طراحی Z5170 همچنان از ترکیب فلز و پلاستیک استفاده کرده است بطوری که تمام قسمت‌های دستگاه از پلاستیک ساخته شده و تنها فضای استراحت‌گاه دست با فلزی با طرح برس خورده جذابیت بیشتری به خود گرفته است. در مدل سفید رنگ، پنل محافظ صفحه نمایش از پلاستیک یک‌دست براق و مات استفاده می‌کند اما در قسمت زیرین Z5170 شاهد پلاستیک مات با بافتی زبر هستیم. این پلاستیک استفاده شده که بافتی نسبتا درشت دارد، علاوه بر مقاومت بیشتر در برابر چربی و لک، در هنگام جابجا کردن محصول احساس اطمینان بیشتری خواهید کرد و کم‌تر نگران خط و خش برداشتن آن خواهید بود. تقریبا تمام فضای بیرونی دستگاه را پلاستیکی سفید رنگ پوشانده و تنها نوار لبه‌های کناری که میزبان پورت‌های دستگاه هستند از پلاستیکی با همان جنس اما در رنگ خاکستری ساخته شده‌ است.

0IMG_20150822_103956

با نگاهی به قسمت‌های داخلی Z5170 و لمس آلومینیوم برس خورده حس بهتری به دستگاه پیدا خواهید کرد. لنوو برای فضای استراحت‌گاه دست همچون همیشه از فلز نقره‌ای رنگ آلومینیومی، با طرحی برس خورده استفاده کرده است. در بالای این قسمت هم لوگو JBL که اشاره به شرکت سازنده بلندگوها و همچنین فناوریDolby  که به‌منظور افزایش کیفیت صدای خروجی استفاده می‌شود، نقش بسته‌اند. همچنین برای هم‌خوانی بهتر قسمت‌های مختلف، پنل نگه‌دارنده صفحه نمایش با پلاستیکی با رنگ متناسب با فضای داخلی پوشانده شده است اما تغییر مهم دیگری که این بخش اعمال شده قرار دادن ضربه‌گیرهای پنل نمایشگر است که موجب می‌شود در هنگام بسته شده صفحه نمایش، پنل صفحه آسیبی به قسمت‌های فلزی وارد نکند.

0IMG_20150822_102849

اما طراحی دستگاه نسبت‌ به نسخه‌های پیشین تغییراتی را تجربه کرده است که مهم‌ترین آن‌ها را می‌توان در لبه جلویی و انتهایی محصول مشاهده کرد. لنوو سعی کرده در این بخش با ایجاد اندکی انحنا آن لبه‌های تیز و حتی آزار دهنده را از بین ببرد که مهم‌ترین نتیجه این تغییرات را می‌توان در لبه جلویی محصول در محل استراحت‌گاه دست مشاهده کرد که دیگر خبری از آن لبه تیز که قرار دادن مچ دست روی آن تقریبا غیر ممکن بود نیست و اوضاع اندکی بهبود یافته است.

0IMG_20150822_103118

با نگاهی به لبه‌های بیرونی Z5170 می‌توانیم دو عدد پورت USB 3.0، خروجی تصویری HDMI، پورت شبکه، خروجی تصویری VGA، اگزوز خورج هوای گرم، و پورت شارژر را در سمت چپ محصول و جکصوتی ۳/۵ میلی‌متری، یک عدد پورت USB 2.0، کارت خوان SD، درایو نوری DVD R/W و قفل کینگستون را در سمت راست مشاهده کرد. در کنار این پورت‌ها بلوتوث نسخه ۴ و شبه بی‌سیم WiFi با استاندارد ۸۰۲.۱۱ac وجود دارند که با قابلیت ارسال و دریافت در فرکانس ۵ گیگاهرتز، در کنار پوشش دهی بهتر سرعت تبادل اطلاعات بالاتری هم نسبت به استانداردهای قبلی این خانواده مانند سری g و n دارد. در کل ویژگی‌های ارتباطی و اتصالاتی استفاده شده در این محصول برای یک لپ‌تاپ مالتی مدیا در این سطح بسیار مناسب است. همچنین نسبت به مدل‌های قبلی این خانواده بازگشت یک عدد پورت USB از نسل سوم خبر خوبی می‌تواند باشد اما با نگاهی دقیق‌تر به لبه کناری نبود کلید one Key Recovery توجه شما را به خود جلب می‌کند. کلیدی که در اکثر محصولات لنوو وجود دارد و به کمک آن می‌توانید به صفحه بوت وارد شوید یا در صورت وجود مشکل در سیستم عامل آن را ریکاوری کنید. اما لنوو بطور کلی این قابلیت را از این محصول حذف نکرده و فقط برای استفاده از آن باید با استفاده از یک سوزن حفره موجود در لبه جلویی، کنار درگاه USB3.0 را فشار دهید.

قابلیت‌های ارتباطی قرار داده شده در این دستگاه برای یک محصول مالتی‌مدیا مناسب ارزیابی می‌شود.

0IMG_20150822_104122

کیبرد و تاچ‌پد

لنوو برای بخش کیبرد از همان شیوه طراحی همیشگی خود یعنی کلیدهای پلاستیکی Accu Type استفاده کرده است. در این شیوه طراحی بجای آن‌که کلیدها، مربعی شکل باشد با ایجاد یک انحنا کوچک در لبه پایینی هر کلید، که سبب ایجاد نوعی طرح لبخند می‌شود از فشرده شدن همزمان چند کلید توسط کاربر در اثر برخورد اشتباه دست جلوگیری می‌شود.

0IMG_20150822_104208

اما در مدل Z5170 لنوو اندکی شاسی فلزی دستگاه را پایین‌برده و سپس صفحه کلید کامل بهمراه بخش اعداد ماشین حسابی را در آن جایی داده است. صفحه کلید دستگاه مورد نظر ما مجهز به نور پس زمینه سفید رنگ‌ هم بود که با فشردن همزمان دو کلید FN + Space چراغ‌های LED سفید رنگ کیبرد روشن و خاموش می‌شوند.

0IMG_20150822_105457

اما علاوه بر این موارد کیبرد جدید Z5170 یک ضعف بزرگ محصولات قبلی خود یعنی شاسی ضعیف را تا حدودی برطرف کرده است. در محصولات قبلی این خانواده شاسی کیبرد بخصوص در بخش کلید‌های Wو S بسیار ضعیف بود و با اندکی فشار دادن شاسی در جای خود حرکت می‌کرد اما در Z5170 شاسی بهتر کار شده و تنها فضای کوچکی از مرکز کیبرد با وارد کردن فشار زیاد، اندکی جابجا می‌شود که چندان قابل توجه نیست.

در مدل جدید کیفیت و استحکام شاسی کیبرد بسیار بهبود پیدا کرده و موقعیت کلیدها در حالت استفاده‌های عادی تغییر وضعیتی نخواهند داشت.

0IMG_20150822_103859

تاچ‌پد lenovo z5170 هم تغییرات زیادی از نظر سطح‌، اندازه، جنس و کلیدها تجربه کرده است. لنوو در محصول Z5170 بجای استفاده از تاچ‌پد یکپارچه با کلیدهای مخفی از تاچ‌پدی نقره‌ای رنگ با کلیدهای جداگانه استفاده کرده است. تاچ‌پد نسبت به سطح استراحت‌گاه دست اندکی پایین‌تر بوده و بجای استفاده از سطح کاملا برق و صیقلی از بافتی نسبتا زبر بهره می‌برد که در نتیجه حرکت انگشتان بخصوص در استفاده‌های طولانی مدت آسان‌تر می‌شود. در قسمت پایینی تاچ‌پد، کلیدهای چپ و راست موس قرار گرفته‌اند و در نتیجه دیگر سطح اصلی تاچ‌پد حاوی کلید نیست و شما نمی‌توانید با فشردن آن کلیک سمت چپ را اعمال کنید.

تاچ‌پد دقت خوبی داشته اما متاسفانه همچنان تا حدود زیادی به سمت چپ تمایل دارد که این کار را برای بازی دوستان که از کلید‌های WASD بسیار استفاده می‌کنند قدری آزار دهنده کرده است. همچنین دیگر قابلیتی برای فعال کردن راست کلیک بدون استفاده از کلیدهای فیزیکی وجود ندارد چرا که سطح اصلی تاچ‌پد با فشار دادن کلیک نمی‌کند و همچنین امکان ضربه با دو انگشت برای راست کلیک کردن وجود ندارد.

0IMG_20150822_104416

وبکم و بلندگوها

با مشاهده عبارت JBL و Dolby در فضای داخلی دستگاه می‌توان حدس زد که سیستم صوتی محصول تغییری نکرده است. لنوو در Z5170 از دو بلندگو ۲/۵ واتی ساخت JBL در لبه جلویی دستگاه استفاده کرده است و به کمک فناوری Dolby سعی‌کرده کیفیت صدای بهتری را برایتان به ارمغان بیاورد. بلندگوهای دستگاه از نظر حجم خروجی صدا خوب هستند اما طبعیتا از نظر خروجی بیس چندان انتظاری از آن‌ها نمی‌رود. با زیاد کردن حجم صدای خروجی، اندکی نویز با موسیقی ترکیب می‌شود و قدرت تفکیک اصوات کاهش می‌یابد.

اما عیب بزرگی که در سیستم صوتی نسل‌های اولیه این مدل وجود داشت و همچنان هم ادامه دارد محل قرار گیری بلندگوها است که سبب می‌شود تنها در حالتی که دستگاه را روی میز قرار داده‌اید بتوانید حداکثر حجم خروجی صوتی را دریافت کنید در غیر اینصورت حجم زیادی از صدا در محیط پخش شده و به شما نخواهد رسید.

تنها در وضعیتی که دستگاه را روی سطح صافی قرار دهید می‌توانید حجم صدای مورد نظرتان را دریافت کنید.

0IMG_20150822_140913

نمایشگر

نمایشگر لنوو Z5170 مانند نسل قبلی خود از دقت تصویر Full HD معادل ۱۰۸۰×۱۹۲۰ استفاده می‌کند که سبب ایجاد تراکم پیکسلی ۱۴۱ پیکسل در هر اینچ مربع شده است. در وبسایت رسمی محصول برای مدل‌های Z5170 تمام مدل‌های موجود با نمایشگر مات و کیفیت تصویر Full HD معرفی شده‌اند اما مدلی که در اختیار ما قرار گرفت از نمایشگر براق و پنل TN استفاده می‌کند.

0IMG_20150822_140722

نمایشگر محصول طبیعتا با توجه به قیمت و نوع پنل استفاده شده کیفیت رویایی در حد مدل‌های بالارده دیگر ندارد و از نظر زاویه دید بخصوص در زوایای عمودی بسیار محدودیت دارد. همچنین در مقایسه با مدل Z510 نمایشگر از نظر کنتراست، گستره نمایشی رنگ‌ها و شدت روشنایی پنل تا حدودی محدودتر شده است و احتمالا حدود ۲۰۰ نیت روشنایی دارد اما دقت تصویر Full HD سبب می‌شود جزییات بیشتری را در نمایشگر بتوان مشاهده کرد.

0IMG_20150822_111137

 این محصول از نمایشگر براق استفاده می‌کند، نمایشگرهای براق نسبت به مدل‌های مات رنگ‌ها را شاداب‌تر نشان می‌دهند اما به دلیل بازتاب نور محیط به چشم، کاربر زودتر خسته می‌شود و همچنین استفاده از محصول در محیط‌های پرنور و فضای باز را بسیار سخت خواهد کرد. همانطور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید بارتاب نور مهتابی در نمایشگر کاملا مشهود است.

0IMG_20150822_103918

سخت‌افزار

لنوو برای مدل‌های سری Z خود رویه مشخصی را در نظر گرفته بود و در چند سال اخیر از آخرین پردازنده و گرافیک‌های اینتل و انویدیا استفاده می‌کرد اما این‌بار سنت شکنی کرده و گرافیک AMD را در کنار پردازنده کم‌مصرف نسل پنج اینتل قرار داده است. در کنار این موارد هم رم‌های DDR3 کم مصرف با فرکانس ۱۶۰۰ مگاهرتز و هاردهای مکانیکی از نوع HDD یا SSHD دیگر بخش‌های سخت‌افزاری Z5170 را تشکیل می‌دهند.

012

پردازنده

از آنجایی که مدت زمان زیادی از عرضه پردازنده‌های نسل پنجم اینتل می‌گذرد، طبیعی بود که لنوو در محصولات جدید خود همچون بسیاری از سازندگان از این پردازنده‌ها استفاده کند. پیش از این در مقاله “هر آنچه لازم است در مورد پردازنده‌های نسل پنجم اینتل بدانید” اشاره کردیم که این نسل در گام تیک قرار دارد و نسبت به نسل قبلی تنها از نظر فناوری ساخت کوچکتر شده‌اند ولی از نظر معماری و طراحی تفاوت چندانی با مدل‌های نسل چهارم ندارند. البته این فناوری ساخت کوچکتر بی‌تاثیر هم نبوده و همانطور که در جمع‌بندی اشاره شد، پردازنده‌های نسل جدید نسب به مدل‌های قبلی در کنار افزایش قدرت چند درصدی از نظر مصرف انرژی و حرارت تولیدی بهینه‌تر شده‌اند.

این سری از محصولات تا کنون با سه مدل پردازنده کم مصرف نسل پنجم تولیده شده‌اند که مدل مورد بررسی از قوی‌ترین گزینه موجود یعنی پردازنده Intel Core i7 5500U استفاده می‌کرد. این پردازنده که در بیشترین حالت تنها ۱۵ وات انرژی مصرف می‌کند از دو هسته واقعی با فرکانس پایه و توربو ۲/۴ و ۳ گیگاهرتز بهره می‌برد که به کمک قابلیت اختصاصی اینتل موسوم به  hyper threading می‌تواند تعداد هسته‌های خود را دو برابر نشان دهد و همزمان چهار نخ را پردازش کند. این پردازنده که با فناوری ساخت ۱۴ نانومتری ساخته شده‌است مجهز به ۴ مگابایت حافظه کش در لایه سوم خود بوده و توانایی آدرس دهی حداکثر ۱۶ گیگابایت رم را دارد. همچنین پردازشگر گرافیکی Intel HD 5500 با فرکانس حداکثری ۹۵۰ مگاهرتز وظیفه انجام پردازش‌های گرافیکی ساده را برعهده خواهد داشت.

اگرچه در پردازنده‌های نسل پنج قابلیت توربو کردن فرکانس پویاتر از قبل شده و حتی در برخی مدل‌ها تمام هسته‌ها می‌توانند به بیشترین فرکانس ذکر شده دست پیدا کنند اما طبق بررسی هایی که ما روی محصول انجام دادیم در حالت اعمال بار سنگین پردازشی روی تمام هسته‌ها فرکانس میانگین روی ۲۶۰۰ مگاهرتز ایستاد که البته پس از گذشت زمان و افزایش حرارت فرکانس توربو تا میزان ۲۴۰۰ و حتی ۲۳۰۰ مگاهرتز هم پایین آمد.

پردازنده Z5170 اگرچه نسبت به مدل‌ها کم مصرفی که در Z5070 استفاده می‌شد اندکی قدرتمندتر است اما همچنان در مقایسه با پردازنده‌های قوی ۳۷ واتی که در لپ‌تاپ‌های رده بالا استفاده می‌شود حرفی برای گفتن ندارد.

اما پردازنده استفاده شده در این محصول همچون دستگاه Z5070 از نوع بسیار کم‌مصرف است که این مورد را می‌توان از پسوند U در انتهای شماره پردازنده که بیانگر عبارت Ultra low voltage است و همچنین توان مصرفی ۱۵ وات، برداشت کرد. اگرچه کاهش توان مصرفی تاثیر بسیار خوبی روی طول عمر باتری می‌گذارد اما همین کاهش توان سبب کاهش قدرت نهایی پردازنده بخصوص در فعالیت‌های چندپردازشی می‌شود. همانطور که در نمودار زیر مشخص است اگرچه پردازنده ۵۵۰۰U نسبت به انواع قبلی که در مدل‌ نسل پیش استفاده می‌شد اندکی قوی‌تر است اما نسبت به پردازنده‌های استاندارد مانند ۴۷۰۲MQ که در Z510 استفاده شده است، بسیار ضعیف عمل می‌کند و می‌توان گفت به تقریبا قدرتی معادل با یک رده پایین‌تر از پردازنده‌های استاندارد ۳۷ واتی دارند.

CPU-1

اما با تمام این تفاسیر از این پردازنده و مدل‌های مشابه امروزه در تمام محصولات مالتی مدیا استفاده می‌شود که قدرت کافی برای انجا تمام فعالیت‌های عمومی و روزمره یک کاربر وحتی اجرای بازی‌های ویدیویی را دارد اما نباید توقع سرعت بالایی در نرم‌افزارهای سه‌بعدی و سنگینی مانند Catia، Maya و بطور کلی برنامه‌های پردازشی و مبتنی بر CAD داشته باشید.

گرافیک

بخش مهم و البته جنجالی Z5170 در بخش گرافیکی آن است. تمام مدل‌هایی از این خانواده که از گرافیک مجزا استفاده می‌کنند، طبق اطلاعات رسمی سایت لنوو به گرافیک AMD R9 M375 با چهار گیگابایت حافظه اختصاصی مجهز شده‌اند البته در برخی مدل‌ها گرافیک AMD TROPO XT2 DDR3L 4G هم استفاده شده که فعلا اطلاعات زیادی از آن در دسترس نیست.

016

اما نکته وقتی جذاب می‌شود که با اندکی جستجو در سایت‌ها با اختلاف نظرهایی در خصوص مدل گرافیک این دستکاه مواجه می‌شویم. طبق بررسی‌هایی که ما نیز انجام دادیم در اکثر نرم‌افزارها و اطلاعاتی که سیستم عامل در اختیارمان قرار داد به گرافیک R9 M375 با چهار گیگابایت حافظه اختصاصی DDR3 با رابط ۱۲۸ بیتی رسیدیم اما در نرم‌افزار IDA64 که گزارش کامل و بسیار دقیقی از تمام قسمت‌ها و سنسورهای دستگاه می‌دهد گرافیک R9 M275X نمایش داده شد. اگربخواهیم به این موضوع بدبین باشیم می‌توانیم اینگونه تصور کنیم که شرکت سازنده با دستکاری فریم‌ور و اطلاعات چیپ، سعی کرده مدل واقعی را مخفی کند اما در نگاهی محتمل‌تر اینگونه می‌توان تصور کرد که این مورد به دلیل یک باگ نرم‌افزاری یا اشتباهی در فریم‌ور رخ داده باشد.

GPU-1

با این حال با نگاهی به آمار و اطلاعات این تراشه گرافیکی که به نوعی تراشه قدرتمند میان‌رده است را می‌توان در رتبه ۱۵۲ گرافیک‌های مخصوص لپ‌تاپ‌ها یافت. اگرچه بررسی خیلی دقیقی روی این تراشه گرافیکی انجام نشده است اما با توجه به نتایجی که از تست Cinebench و ۳D MARK FireStrike بدست آوردیم این پردازشگر گرافیکی قدرتی معادل با گرافیک انویدیا ۷۴۰ یا ۸۴۰ دارد که در مدل‌های قبلی این خانواده استفاده شده بود.

IMG_20150825_125106

تست بازی

با تست‌هایی که روی این محصول انجام دادیم مشخص شد به احتمال فراوان گرافیک دستگاه همان گرافیک R9 M375 است که نسبت به مدل ۲۷۵ قدرت بسیار کم‌تری دارد وبه نوعی می‌توان گفت قدرتی در حد و حدود مدل‌های انویدیا Geforce 840M , GT740M دارد.

ما برای تست این محصول سه بازی را روی آن اجرا کردیم که تعداد فریم‌هایی که دستگاه در هر فریم پردازش می‌کرد در جداول زیر مشخص شده است. این تست‌ها در کیفیت و دقت تصویر مختلف انجام شده است و معمولا در نرخ میانگین زیر ۲۵ فریم بازی بصورت اهسته اجرا می‌شود. همچنین برای اجرای بازی علاوه بر میانگین باید تعداد فریم‌های حداقلی را هم در نظر گرفت که این آمار زمانی مهم می‌شود که در بازی با صحنه شلوغی مواجه می‌شوید یا تعداد المان‌های گرافیکی تصویر افزایش می‌یابد مثلا این شرایط در هنگام ماشین‌سواری با سرعت بالا، صحنه‌های شلوغ و پر جزییات و صحنه زد و خورد ممکن است رخ دهند.

Gmae1game2game3

البته در این بین احتمالا تعداد فریم‌های بازی PES بخوبی محاسبه نشده است چرا که Fraps در تمام مدت بازی یک نرخ ثابت را نشان می‌داد و تنها در هنگام نمایش صحنه‌های آهسته فریم اجرای تا حدود ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد.

اما با تمام این تفاصیر، می‌توان از این محصول توقع اجرای اکثر بازی‌های روز را داشت البته طبیعتا باید جزییات و بخصوص دقت تصویر اجرای بازی را روی سطح منطقی قرار داد که این میزان برای عناوین سنگینی همچون Witcher3 احتمالا در پایین‌ترین سطح جزییات ممکن و دقت تصویر ۷۶۸×۱۳۶۶ خواهد بود.

017

مدل مورد بررسی ما مجهز به هارد یک ترابایت ساخت وسترن دیجیتال با سرعت چرخش ۵۴۰۰ دور در دقیقه بود. این هارد که از ۱۶ مگابایت بافر استفاده می‌کرد، موفق شد در تست خواندن و نوشتن اطلاعات ترتیبی سرعت قابل قبول ۱۰۵ مگابایت بر ثانیه را بدست‌آورد. همچنین در بین مدل‌های دیگر علاوه بر گزینه‌های ۵۰۰ مگابایتی مدل‌های از نوع SSHD که از ترکیب هارد و هشت گیگابایت حافظه SSD بعنوان بافر استفاده می‌کنند نیز وجود دارد.

نرم‌افزار مدیریت انرژی Z5170 طراحی جدیدی به خود گرفته و گزینه‌های ضروری بیشتر در دسترس کاربر قرار دارند.

وظیفه تامین برق این قطعات هم بر عهده باتری چهار سلولی لیتیوم یونی است که لنوو در Z5170 بار دیگر بصورت داخلی طراحی کرده است. این باتری حدود ۴۱ وات ساعت ظرفیت دارد. همچنین برای مدیریت باتری لنوو نرم‌افزار مدیریت انرژی خود را با ظاهری جدید طراحی کرده است که برای سادگی بیشتر گزینه‌های اضافی پاک شده و اکثر اطلاعات در مقابل دید کاربر قرار دارند. همچنین همراه این محصول نرم‌افزار One Key Recovery  عرضه شده که در قالب چند بخش برخی قابلیت‌های مهم از جمله مدیریت حافظه رم، خطایابی، حذف فایل‌های غیر ضروری و مدیریت رم را برنامه‌های بوت را در اختیارتان می‌گذارد.

IMG_20150822_104521

سیستم خنک کننده

ضخامت اندک محصولات خانواده لنوو همیشه کار دست این شرکت داده و عموما محصولات سری Z از ضعف سیستم خنک کننده رنج می‌بردند. امیدوار بودیم با معرفی مدل جدید و استفاده از پردازنده ۱۴ نانومتری ضعف سیستم خنک کننده این محصول برطرف شود اما متاسفانه این مشکل همچنان پابرجا است.

با اعمال همزمان بار پردازشی روی گرافیک و پردازنده به مدت حدودا نیم ساعت دمای پردازنده و گرافیک در سطح نسبتا خوبی قرار داشت البته برای کنترل دما پس از مدتی فرکانس پردازنده و تا حدودی گرافیک پایین آمد اما همچنان قسمت‌های مختلف دستگاه بخصوص لبه مجاور با خروجی هوای گرم و فضای زیادی از سمت چپ کیبرد گرم شدند. گرم شدن لبه کناری استراحت‌گاه دست به‌دلیل نوع پوشش بسیار گرم شد بطوری که با پشت دست امکان لمس کردن این قسمت وجود نداشت اما در بقیه قسمت‌ها شاهد گرمای کم‌تری بودیم اما همچنان گرم‌شدن سمت چپ کیبرد و بخصوص کلیدهای اطراف S و D یک عیب بزرگ برای دوست‌داران بازی خواهد بود چرا که گرمای تولید شده موجب عرق کردن انگشتان کاربر می‌شود.

سیستم خنک کننده توان کافی برای خنک نگه‌داشتن پردازنده و گرافیک دارد اما دمای قسمت‌های بیرونی دستگاه در هنگام بازی و اعمال بار پردازشی تا حدود زیادی گرم‌ می‌شود.

اما با این حال بار پردازشی اعمال شده روی این سیستم در بیشترین حالت ممکن بود و حتی اجرای سنگین‌ترین بازی و نرم‌افزارها هم اینقدر فشار روی دستگاه وارد نخواهد کرد.

0IMG_20150822_105508

جمع‌بندی

لنوو باردیگر با ارایه محصولی جدید از سری Z یقینا توجه بسیاری از کاربرانی که نیاز به محصولی قدرتمند و جذاب البته با بودجه محدود دارند را به خود جلب خواهد کرد. Z5170 اگرچه نسبت به مدل‌های قبلی خود از نظر ظاهری تفاوت چندانی نداشته است اما برخی تغییرات اعمال شده در این بخش مثل گرد شدن بیشتر لبه‌ها و ایجاد ضربه‌گیر برای نمایشگر می‌تواند بسیار کاربردی باشد. در بخش سخت‌افزاری نیز استفاده از پردازنده نسل پنجم و گرافیک سری R9 ای‌ام‌دی این مدل را حداقل به محصولی جذاب‌تر از مدل قبلی خود تبدیل کرده است. البته پیش از خرید باید برخی ویژگی‌های این محصول همچون نمایشگر براق، زوایای دید محدود و سیستم خنک کننده نچندان قدرتمند را در نظر داشته باشید.

مزایا

  • طراحی خوب
  • وزن و ضخامت کم
  • نمایشگر Full HD
  • نور پس زمینه کیبرد

معایب

  • نمایشگر براق
  • زاویه دید محدود نمایشگر
  • داغ شدن بدنه

 

2 دیدگاه در “نقد و بررسی لنوو Z5170 چهارمین شگفت‌انگیز

  1. Somebody essentially assist to make severely articles I might state.

    That is the first time I frequented your web page and so far?
    I amazed with the analysis you made to create this
    actual put up amazing. Excellent task!

  2. hey there and thank you for your information – I have definitely picked up anything new from right
    here. I did however expertise some technical points using this web site, since I experienced to reload the site a
    lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK?

    Not that I’m complaining, but sluggish loading
    instances times will sometimes affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads and marketing with Adwords.

    Well I’m adding this RSS to my email and could look out for a lot more of your respective intriguing content.
    Make sure you update this again soon.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *