لپ تاپ و بیشتر از لپ تاپ

اختصاصی سخت افزار: برخورد نزدیک با سرفیس بوک (Surface Book) اعجوبه مایکروسافت!

اختصاصی سخت افزار: برخورد نزدیک با سرفیس بوک (Surface Book) اعجوبه مایکروسافت!

بدون شک باید بگوییم در دنیای تبلت ها تنها مایکروسافت بود که توانست با ارائه سری سرفیس ابزاری هم برای حمل و نقل آسان و هم کاربرد اداری و تجاری به بازار معرفی کند (و حالا شاهدیم که هم اپل و هم گوگل به نوعی فرمان را به مسیر تبلت های سرفیس کج کرده اند). چندی پیش مایکروسافت طی کنفرانس خبری از یک محصول جدید به نام سرفیس بوک رونمایی کرد. محصولی که بر خلاف دیگر اعضای خانواده سرفیس که تبلتی قابل تبدیل به لپ تاپ هستند، لپ تاپی با قابلیت تبدیل به تبلت است که ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد. حالا پس از یک ماه انتظار این محصول وارد بازار شده و ما این فرصت را پیدا کرده ایم تا از نزدیک با یک نمونه از سرفیس بوک کار کرده و کار با آن را تجربه کنیم.

 

طراحی 

آنچه باعث منحصر به فرد شدن این دستگاه شده، فلسفه مایکروسافت در تولید یک لپ تاپ پرتابل با قدرت پردازش کافی و انعطاف پذیری بالا است تا بتواند نیاز یک کاربر امروزی را از جنبه های گوناگون برطرف سازد. در واقع سرفیس بوک اولین لپ تاپ تولید شده توسط مایکروسافت است که وارد بازار می شود و می تواند به عنوان یک تبلت نیز مورد استفاده قرار گیرد. طراحی دستگاه نزدیک به تبلت های سری سرفیس است. بدنه فلزی (ساخته شده از آلیاژ منیزیم) دستگاه کیفیت ساخت بالایی داشته و علاوه بر تاثیر مثبت در انتقال گرما، سطح مات بسیار زیبایی دارد. دورتادور صفحه نمایش شیارهایی برای تبادل گرمایی در نظر گرفته شده و دکمه های روشن و خاموش و تغییر حجم صدا بالای صفحه نمایش قرار گرفته اند. قلم نوری دستگاه به کمک آهنربا به سمت چپ صفحه نمایش متصل می شود و در کل دو پورت USB 3.0، یک پورت MiniDisplayPort و کارت خوان SD برایش در نظر گرفته شده است (متاسفانه خروجی تصویر HDMI حذف شده است). اتصال شارژر نیز مشابه با دیگر محصولات سری سرفیس است. بالای صفحه نمایش وب کم و سنسور های تشخیص نور قرار داشته و در پشت صفحه نمایش نیز یک دوربین دیگر با دقت ۸ مگاپیکسل قرار گرفته است. وزن کل مجموعه حدود ۱.۶ کیلوگرم بوده و برای استفاده تا ۱۲ ساعت می توانید روی باتری آن حساب کنید. 

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

بدنه دستگاه از آلیاژ منیزیم ساخته شده و لوگوی مایکروسافت (که حالتی آینه ای دارد) در پشت آن خود نمایی می کند.

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

دکمه روشن و خاموش و کلید های تغییر حجم صدا. شیار های تبادل گرما نیز در تصویر دیده میشود. 

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

دوربین هشت مگاپیکسلی پشت دستگاه با قابلیت فیلمبرداری Full HD

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

کابل شارژ و اتصال شارژر

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

صفحه کلید مجهز به نور پس زمینه

لولای دستگاه یکی از بخش های قابل بحث سرفیس بوک است. این لولا که از چندین قطعه آلومینیومی با طولی هم اندازه خود لپ تاپ طراحی شده، طراحی کاملا هماهنگ با بدنه داشته و نمونه آن را در دستگاه دیگری نمی توان دید. با آنکه طراحی این لولا جالب است، اما محدودیت های خود را دارد. اولین محدودیت این است که زمان بسته بودن در نوت بوک، فضایی خالی بین صفحه نمایش و کیبورد وجود داشته و در ضمن به ضخامت دستگاه نیز می افزاید. همچنین این لولا امکان باز شدن ۱۸۰ درجه را ندارد. نکته دیگر آنکه این لولا توان لازم برای محکم نگه داشتن صفحه نمایش در جای خود را ندارد. منظورمان این است که زمانی که صفحه نمایش در حالت ۴۵ درجه قرار میگیرد، تا حدودی سنگینی کرده و اندکی به سمت پایین حرکت میکند. اینکه این ایرادات مهم هستند یا خیر به نحوه استفاده شما از دستگاه بستگی دارد (برای مثال برخی می خواهند لپ تاپ کمترین میزان فضا را داخل کیف اشغال کند یا دوست دارند صفحه نمایش قابلیت باز شدن ۱۸۰ درجه ای را داشته باشد). رقیب اصلی این طراحی لولا را می توان در الترابوک لنوو یوگا ۳ پرو مشاهده کرد که لولای منحصر به فرد و قدرتمندی در اختیار داشته و می تواند صفحه نمایش را در هر زاویه ای در جای خود نگه دارد. همچنین این محصول بسیار باریک است اما در مقابل نمی تواند میزبان سخت افزار قدرتمند بوده و صفحه نمایش آن نیز قابلیت جدا شدن ندارد.

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

صفحه نمایش حداکثر تا این زاویه باز می شود

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

زمانی که صفحه نمایش روی بدنه قرار بگیرد فضایی خالی بین دو سطح لپ تاپ ایجاد می شود

صفحه نمایش

صفحه نمایش ۱۳.۵ اینچ دستگاه زاویه دید و کیفیت واقعا بالایی دارد و از دقت تصویر ۳۰۰۰x۲۰۰۰ پیکسل پشتیبانی می کند. همانطور که می دانید این صفحه نمایش لمسی است و هم از لمس توسط انگشت (حداکثر ده انگشت) و هم قلم بهره می برد. برای جدا کردن صفحه نمایش از بدنه باید دکمه اختصاصی این کار روی کیبورد نگه دارید تا گیره های نگهدارنده صفحه نمایش آزاد شده و بتوانید آن را از بدنه دستگاه جدا کنید. همچنین می توانید صفحه نمایش را از سمت دیگر روی کیبورد قرار داده و حالتی همچون یک سیستم دسکتاپ به آن ببخشید. پورت انتقال اطلاعات به صورت سه زبانه هستند که داخل صفحه نمایش قرار می گیرند. این نوع طراحی اتصال صفحه نمایش و کیبورد اندکی قدیمی به نظر می رسد و بد نبود مایکروسافت از اتصال های بهتر و ایمن تری برای انجام این کار استفاده می کرد.

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

برای جدا کردن صفحه نمایش ابتدا باید این کلید را نگه دارید و پس از سبز شدن LED آن، گیره های نگهدارنده جدا شده و می توان صفحه نمایش را از بدنه جدا کرد

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

قلم سرفیس بوک پرو با آهنربا به سمت چپ صفحه نمایش چسبیده و از باتری قلمی استفاده می کند.

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

این سه پورت وظیفه انتقال اطلاعات و توان بین صفحه کلید و صفحه نمایش را بر عهده دارند

حالت تبلت

سرفیس بوک در حالت تبلت نیز ابزاری کارآمد به حساب می آید. وزن دستگاه به شکلی متعادل در کل سطح آن پخش شده و به همین خاطر در زمان استفاده از آن به عنوان تبلت با ارگونومی مناسب و راحتی استفاده روبرو هستیم (به زودی ویدئوی کار با سرفیس بوک نیز روی سایت قرار میگیرد). صفحه نمایش با باتری داخلی خود حدود سه ساعت دوام خواهد آورد. این نکته را نیز باید به یاد داشته باشید که در این حالت دیگر هیچ پورتی برای اتصال لوازم جانبی در اختیار نخواهید داشت (البته به جز پورت هدفون). برخلاف لپ تاپ هایی با صفحه نمایش با قابلیت چرخش ۳۶۰ درجه، زمانی که صفحه نمایش سرفیس بوک را در چرخانده و روی بدنه نصب میکنید، کلید ها پوشانده شده و صفحه نمایش با زاویه ای نسبتا مناسب در برابرتان قرار میگیرد. بدین ترتیب امکان آسیب دیدن دکمه های صفحه کلید نیز به حداقل رسیده و خیال کاربر از کار با دستگاه از هر جهت راحت خواهد بود.

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

صفحه نمایش به صورت مجزا و به صورت تبلت قابل استفاده است. در این حالت عمر باتری به حدود سه ساعت کاهش پیدا میکند

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

همچنین می توان با قرار دادن صفحه نمایش به صورت برعکس روی بدنه، هم از عمر باتری بالا لذت برد و هم به شکل تبلت از دستگاه استفاده کرد

نتیجه گیری 

سرفیس بوک مایکروسافت را می توان رقیبی جدی برای سری محصولات مک بوک پرو از اپل دانست که دارای ویژگی قابلیت جدا شدن صفحه نمایش و همچنین لمسی بودن و پشتیبانی از قلم است. از بابت قدرت سخت افزاری و اجزای تشکیل دهنده نیز سرفیس بوک هیچ چیز کم نداشته و عملکردی عالی از خود نشان میدهد که قابل تقدیر است. تمام این امکانات اضافی باعث شده تا این لپ تاپ گران تر از رقیبش باشد و حسابی کاربر را به خرج بیاندازد. البته اگر سرفیس بوک از نظرتان ابزاری شگفت انگیز و خاص است و می تواند به شکلی عالی نیازتان را برآورده سازد خرید آن به هیچ وجه غیر منطقی نخواهد بود!

بررسی لپ تاپ سرفیس بوک (Surface Book) مایکروسافت

سرفیس بوک از سخت افزار های مختلفی پشتیبانی میکند. ساده ترین حالت از پردازنده Core i5 نسل ششم اینتل و در بهترین حالت از پردازنده Core i7 به همراه ۱۶ گیگابایت حافظه RAM و ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره سازی پشتیبانی شده است

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *