تازه های تکنولوژی و مقالات

10 نکته درباره برتری اندروید به ios

به جرئت می‌توان ادعا کرد که آیفون اپل معروف‌ترین گوشی‌هوشمند در سراسر دنیا است اما با این وجود سهم 57 درصدی فروش گوشی‌های اندرویدی در ایالات متحده و مالکیت 80 درصد بازار فروش سایر کشورها، بدون شک دلایل بسیاری داشته است. محصولی که شرکت اپل به شما ارائه خواهد داد یک محصول کاملاً دیکته شده و با محدودیت‌های زیاد است، چرا که حتی اپلیکیشن‌ها و مشخصاتی که گوشی همراه شما می‌تواند داشته باشد را دقیقاً مشخص می‌کند. 

 

به جرئت می‌توان ادعا کرد که آیفون اپل معروف‌ترین گوشی‌هوشمند در سراسر دنیا است اما با این وجود سهم 57 درصدی فروش گوشی‌های اندرویدی در ایالات متحده و مالکیت 80 درصد بازار فروش سایر کشورها، بدون شک دلایل بسیاری داشته است. محصولی که شرکت اپل به شما ارائه خواهد داد یک محصول کاملاً دیکته شده و با محدودیت‌های زیاد است، چرا که حتی اپلیکیشن‌ها و مشخصاتی که گوشی همراه شما می‌تواند داشته باشد را دقیقاً مشخص می‌کند. برخلاف iOS، اندروید این مسئله را برای مصرف‌کنندگان خود کاملاً آزاد گذاشته است تا مجموعه‌ سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تلفن همراه خود را به صورت دلخواه انتخاب نمایند. علاوه بر این فناوری‌های کاربردی نظیر NFC و بازخورد لمسی را نیز برای کاربران خود فراهم نموده که شرکت اپل در گوشی‌های آیفون نسل‌های پیشین خود از آن‌ها بهره‌ای نبرده است.

در ادامه به 10 دلیل از مجموعه عواملی که باعث روی آوردن خیل عظیمی از کاربران به سمت گوشی‌های اندرویدی شده است اشاره خواهیم کرد:

  1. قابلیت سفارشی‌سازی، ویجت‌ها و پوسته‌ها

درست همانند یک پدر در سریال‌های کمدی دهه 1950، اندیشه اپل این است که آنچه برای شما بهترین است را به درستی می‌شناسد و بدون توجه به نیازها و خواسته‌های شما رابط کاربری خود را بسته و محدود نموده و قابلیت سفارشی‌سازی کمتری نسبت به گوگل ارائه می‌دهد. در حالی که شما محکوم به این هستید که از میان گزینه‌های اندکی نوار ناتیفیکیشن آیفون خود را به صورت دلخواه و کاربردی درآورید، این امکان را در محصولات اندرویدی خواهید داشت که از میان هزاران ویجت در دسترس، آنچه دلخواه شماست را انتخاب کنید. از پخش‌کننده موسیقی گرفته تا اعلام وضعیت آب‌وهوا و یادداشت برداری، همه و همه را می‌توانید مطابق با سلیقه شخصی خود برگزینید.

تولیدکنندگان مختلف نظیر سامسونگ و ال‌جی، به سیستم‌عامل‌های خود پوسته‌ای سفارشی حتی به همراه ویژگی‌هایی که هنوز برخی از آن‌ها شاید توسط گوگل نیز اجرا نشده باشند را افزوده‌اند تا برای کاربران خود ظاهری خاص و تجربه‌ای منحصربه‌فرد ایجاد نمایند. شما حتی این امکان را خواهید داشت که علاوه بر لانچر اختصاصی خود، یک تم شخصی نیز به گوشی هوشمند‌تان اضافه کرده که این امر سبب ایجاد تغییر در احساس شما نسبت به گوشی اندرویدی که در دست دارید خواهد شد.

  1. گزینه‌های سخت‌افزاری بسیار از جمله گوشی‌های پیچیده و قدرتمند

شعار بازاریابی گوگل برای سیستم‌عامل اندروید این جمله بود: “Be Together. Not the Same”! امروز این مسئله کاملاً قابل لمس است چرا که این پلت‌فرم بر روی هزاران مدل گوشی در سراسر دنیا مشاهده می‌شود. شما می‌توانید سیستم عامل اندروید را در کنار هر کدام از ویژگی‌های مورد نظر خود نظیر نمایشگرهای بزرگ، نمایشگرهای کوچک، صفحه‌کلیدهای QWERTY، باتری‌های قابل تعویض و حتی صفحه‌نمایش دوم (به عنوان مثال درYotaPhone 2) بیابید. شاید این قضیه نیز حائز اهمیت باشد که گوشی‌های اندرویدی قدرتمندی در حال حاضر در بازار وجود دارد که مقاومت نسبتاً بالایی در برابر آب و ضربه دارند.

این در حالی است که اگر قصد خرید یک گوشی آیفون جدید را داشته باشید با چهار گزینه برای انتخاب مواجه خواهید بود: یک آیفون 6 پلاس با صفحه‌نمایش بزرگ، یک آیفون 6 با اندازه متوسط و دو مدل قدیمی‌تر آیفون‌های 4 اینچی 5 اس و 5 سی. در خصوص هیچ‌کدام از این آیفون‌ها نمی‌توان مقاومت بالایی در برابر ضربه ادعا نمود.

  1. آزادی در نصب هر اپلیکیشن دلخواه

ممکن است در ابتدا اپل اپلیکیشن‌های بیشتری نسبت به اندروید برای کاربران خود ارائه دهد اما پس از آن، علاوه بر محدودیت نصب اپلیکیشن‌های دلخواه‌، مجبور خواهید بود تا اپلیکیشن مورد نظر خود را تنها از اپ‌استور اپل که آن هم شدیداً کنترل شده است دریافت کنید. لازم است بدانید که اگر تصمیم‌گیرندگان در این زمینه در کوپرتینو تشخیص دهند که ممکن است اپلیکیشنی برای این شرکت مشکل‌آفرین، جنسی، سیاسی و یا بحث برانگیز باشد، امکان دسترسی به آن برای شما وجود نخواهد داشت. این در حالی است که فروشگاه اندرویدی گوگل اجازه رقابت با فروشگاه‌های دیگری نظیر اپ‌استور آمازون را نیز فراهم نموده است. شما حتی قادر هستید با دریافت فایل APK دانلودشده اپلیکیشن، آن را روی گوشی خود اجرا کنید.

  1. قابلیت کار با فایل‌های سیستمی

در صورتی که خواستار انتقال فایل از گوشی آیفون خود به کامپیوتر شخصی‌تان باشید، نیاز به نصب آیتونز و تنظیم یک حساب کاربری خواهید داشت. پس از انجام این کار شما تنها قادر خواهید بود که فایل‌های رسانه‌ای خود مانند عکس‌ها و ویدئوها را منتقل نمایید.

در مقابل شما به محض اتصال یک گوشی اندرویدی به کامپیوتر شخصی خود شاهد ایجاد یک درایو خارجی خواهید بود که می‌توانید به راحتی و با یک drag & drop ساده فایل‌های مورد نظر خود را جابه‌جا نمایید. همچنین با استفاده از اپلیکیشن‌هایی نظیر Astro File Manager و یا ES File Manager قابلیت دسترسی به فایل‌های سیستمی گوشی خود را نیز خواهید داشت. به نظر می‌رسد که اپل این اعتماد را به کاربران آیفون نداشته است که اجازه دسترسی به این فایل‌ها را برای آن‌ها صادر کند.

  1. انتشار جهانی

اگر می‌خواهید تصویری از گالری گوشی‌تان، یک صفحه در مرورگر و یا نقشه‌ای در اپلیکیشن مسیریابی خود را به اشتراک بگذارید، این امکان برای شما در سیستم‌عامل اندروید وجود خواهد داشت که فایل موردنظر خود را در توییتر، فیس‌بوک، گوگل پلاس و یا هر برنامه دیگری که روی گوشی خود نصب کرده‌اید به اشتراک بگذارید. گوگل هیچ مرورگر و یا اپلیکیشن خاصی را برای این منظور تعیین نکرده است و کاربران برای دسترسی به منوی اشتراک‌گذاری نیاز به برنامه به خصوصی ندارند.

متأسفانه این امر در گوشی‌های آیفون تنها با مرورگر اختصاصی، گالری تصاویر و اپلیکیشن‌های خاصی در نظر گرفته شده است. به همین دلیل کاربران اپل نمی‌توانند فایل‌های موردنظر خود را در بسیاری از این اپلیکیشن‌ها نظیر گوگل پلاس، واتس‌اپ و پینترست حتی از طریق مرورگر سافاری به اشتراک بگذارند. مگر اینکه این شرکت تصمیم به ارائه پشتیبانی از این سرویس‌ها بگیرد.

  1. دکمه بازگشت به عقب

دکمه برگشت به عقب اندروید یک روش واقعاً ساده و مفید برای بازگشت به صفحه قبلی را بدون در نظر گرفتن مکانی که هم‌اکنون در آنجا قرار دارید را برای کاربران فراهم می‌کند. این دکمه حتی در زمان کار با اپلیکیشن‌ها و در حین اجرا و استفاده آن‌ها نیز به خوبی عمل می‌کند. به عنوان مثال اگر در حین کار با فیسبوک از طریق یک لینک به مرورگر کروم خود متصل شوید، با زدن دکمه بازگشت به سادگی خواهید توانست به صفحه فیسبوک خود برگردید. این در حالی است که در یک گوشی آیفون شما فقط یک راه برای بازگشت به صفحه اصلی و خاتمه دادن به کار با اپلیکیشن مورد نظر دارید و آن هم زدن دکمه “home” است که این مسئله زیاد خوشایند نیست و نیازمند صرف زمان و انرژی بیشتری است.

  1. پشتیبانی چند پنجره‌ای

اگر یکی از انتظارات شما از گوشی هوشمندتان انجام همزمان چندین کار است، یک گوشی اندرویدی از محصولات سامسونگ و یا ال‌جی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. هر دوی این برندها این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده‌اند که صفحه نمایش گوشی را بین دو اپلیکیشن تقسیم کنند. برای نمونه شما قادر خواهید بود در یک پنجره صفحه شرکت را در مرورگر خود مشاهده کرده و همزمان در پنجره دیگر به ایمیلی که از مدیر خود دریافت کرده‌اید، پاسخ دهید.

گوگل هنوز موفق به ساخت حالت چند پنجره‌ای با سیستم عامل مرکزی نشده است. گفته می‌شود که این قابلیت در نسخه بعدی اندروید با نام اندروید M به این سیستم‌عامل افزوده خواهد شد. گرچه اپل نیز تقسیم نمایشگر را به iOS 9 افزوده است اما این موضوع شامل آیفون‌ها نبوده و تنها تبلت‌های این شرکت از این قابلیت بهره‌مند خواهند گشت.

  1. صفحه‌نمایش با وضوح بالا

درست است که اپل در این اواخر فناوری‌های جدیدی اتخاذ کرده است اما این شرکت در زمینه وضوح صفحه‌نمایش آیفون‌ها، درگیر حواشی زیادی بوده است. تا اینکه سرانجام در سال 2014 میلادی موفق به تولید و عرضه اولین گوشی خود با کیفیت نمایش full-HD که همان آیفون 6 پلاس است، گردید. بد نیست دانید که این مسئله دو سال پس از عرضه اولین گوشی اندرویدی با کیفیت 1080 اتفاق افتاد. در حال حاضر حتی چندین گوشی پیشرو در بازار تلفن‌های همراه به چشم می‌خورند که مجهز به صفحه‌نمایش‌هایی با کیفیت 2560*1440 هستند و موجب وضوح بیشتر در مشاهده ویدئو، خواندن متن و سایر موارد خواهند شد.

  1. بازخورد لمسی

هنگامی که شما در حال تایپ کردن با دکمه‌های لمسی روی نمایشگر هستید هیچ‌چیز همانند بازخورد لمسی بین شما و گوشی‌تان ایجاد تعامل نخواهد کرد. در هنگام کار با کامپیوتر شما این بازخورد را از صفحه‌کلید فیزیکی، کلیک بر روی تاچ‌پد و یا موس دریافت خواهید نمود. با این تفاسیر در یک گوشی شما نیاز به لرزش لمسی دارید تا از ثبت آنچه که لمس کرده‌اید اطمینان پیدا کنید اما این ویژگی در آیفون‌های اپل وجود ندارد. شایعاتی مبنی بر اینکه احتمالاً در آیفون بعدی شرکت اپل شاهد این ویژگی باشیم، وجود دارد اما در این صورت نیز به کارگیری این قابلیت در اولین آیفون، هفت سال پس از عرضه اولین گوشی اندرویدی مجهز به این فناوری با نام T-Mobile G1 خواهد بود.

  1. پشتیبانی کامل از NFC

چندین سال است که بیشتر گوشی‌های اندرویدی با فناوری NFC (ارتباط میدانی نزدیک) تولید می‌شود. با استفاده از این قابلیت شما می‌توانید گوشی خود را با سایر گجت‌های هوشمندتان جفت کنید، با گوشی دیگری به منظور ارتباط و تبادل فایل اتصال برقرار کنید، قفل در را باز کنید و حتی به وسیله آن و توسط کیف پول گوگل (Google Wallet) پرداخت انجام دهید. اپل قابلیت NFC را در آیفون 6 و آیفون 6 پلاس خود گنجانده است اما از آن تنها برای سرویس Apple Pay می‌توان استفاده نمود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *